Als Popeye de herfst in..

Mijn vriend moet er nog even aan wennen, maar ik ben helemaal om. The green monster, the popeye shake, het drassige moeras.. Uhm de groene smoothie dus.

Ideaal om deze herfst mee te beginnen, zeker gezien ik nog in de ontkenningsfase zit dat het überhaupt herfst is. Ook al ben ik tot drie keer aan toe natgeregend, is mijn paraplu weggewaaid en ben ik alweer gestruikeld over de natte bladeren op de weg.

Dus om ervoor te zorgen dat ik gedurende de dag al mijn (of meer) vitamines binnenkrijg vind ik het heerlijk om de dag te starten met een groen monstertje.

Mijn eerste kennismaking met de groene smoothie is er een met spinazie, appel en gember. Spinazie is, naast dat het een superfood is dat vol met antioxidanten zit, sowieso een van de meest gezonde groentes die je maar kan bedenken. Het zit vol met vitamine A, B, C, D, natrium, kalium, calcium, ijzer, koper en zink.

En omdat je de spinazie rauw eet/drinkt. Behoudt deze al zijn voedingsstoffen. Kortom een perfecte manier om de dag fris, fruitig en groentig te beginnen.

Voor 2 glazen groene derrie is nodig:

3/4 handen spinazie
1 geschilde appel
1 stukje gember (naar smaak, +/- 2 cm)
1 el lijnzaad
1 el pompoenpitten
300ml water

Benodigheden:
Keukenmachine of blender

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s