Thaise pompoensoep met kokossnippers

Ik hou het meest van de lente en de zomer en kan het vaak moeilijk verkroppen als de herfst eraan komt. Zeker op dagen als vandaag staat het huilen me nader dan het lachen. Wind, regen en het eeuwige “wat moet ik vandaag nou weer aan, want al m’n herfstkleren zijn van vorig jaar.. :(”

En toch zijn er dan gerechtjes die een warm gevoel achterlaten, omdat ze zo lekker zijn. Dat je stiekem hoopt dat het morgen net zo hard waait en regent als vandaag. Dan kan je dit namelijk lekker nog een keer eten. En zo kwam ik op Thaise pompoensoep met kokossnippers.

Ik ben dol op pompoen. De heerlijke zacht zoete smaak laat zich zo goed combineren met verschillende soorten gerechten, van hartig tot zoet. Alleen dat schoonmaken, daar kan ik soms wel tegenop zien. Ik heb tijden lang mijn pompoen altijd geschild, maar wist je dat dit helemaal niet hoeft? Als je de pompoen goed schoonmaakt dan kan je de schil gewoon meebakken of koken. Ik raad wel aan om een biologische pompoen te kopen. Ik krijg ze gelukkig altijd uit mijn moeders eigen tuin 🙂

Voor de soep start je eerst met het klaarmaken van de pompoen.
Deze maak je schoon en snij je door vieren. De zaadlijsten met pompoenpitten verwijder je en gooi je weg (of kan je nog bewaren om later te roosteren). Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2cmx2cm. En leg alles in een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200C en bereid ondertussen het oliemengsel. Dit doe je door de aangegeven hoeveelheid te mixen met zout, peper, chilivlokken en knoflook. Dit alles gaat over de pompoen en daarna kan het voor 30 min de oven in.

Zet ondertussen de bouillon op, ongeveer 1 tot 1,5 liter water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt). Oja ik gebruik voor het gemak even een bouillon blokje, maar zelf bouillon maken kan natuurlijk ook :).

Hussel gedurende de 30 minuten de pompoen stukjes goed om, zodat alles gelijkmatig gaart en alle smaken op kan nemen.
Als de pompoen klaar is, gooi je die bij de bouillon en laat je alles nog even 5 minuten doorkoken.
Vervolgens mix je alles met de staafmixer tot een gladde soep. Dit laat je ook nog eens 5 minuten door pruttelen, terwijl je ondertussen de kokosmelk toevoegt.

Snij, knip of pluk de koriander en leg de kokossnippers klaar.

Zodra je soep in de kom of op het bord is gegoten, besprenkel je er wat koriander en kokos overheen.

อร่อย

Ingrediënten

1 Pompoen
1 200 ml kokosmelk
1 ui
2 teentjes knoflook
6 el olijfolie
2 bouillonblokjes
Naar smaak zout
Naar smaak chilipeper
15 gram koriander
Handjevol kokossnippers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s