Aziatische pizza met verse tonijn

Voor iedereen die een beetje indruk wil maken op vriend, vriendin, schoonouders, eetclubje of een nieuwe date. Dit recept is een aanrader!!!!

Aziatische pizza met tonijn

Ik heb dit overheerlijke voorgerechtje laatst gemaakt als onderdeel van mijn drie gangen Aziatische date-night maal. Ok, eerlijk is eerlijk, drie gangen werden er twee, omdat ik door mijn recente verhuizing dat weekend alleen maar bezig was met opruimen, schoonmaken, inkopen doen etc. Maar, deze stond al een tijdje op mijn lijstje om klaar te maken voor m’n lief.

Aziatische pizza met tonijn

Aziatische pizza met verse tonijn

Het recept komt uit het kookboek van Monique van Loon, The Culy Way Of Life, wat vol staat met heerlijke recepten. Variërend van makkelijke eenpersoonsgerechten tot meer ingewikkelde recepten maar ook tips hoe je het beste een eitje kan pocheren of ze laat zien hoe simpel het is om zelf tomatensaus kan maken. Het boek lijkt een offline versie van het Culy platform, dat super veelzijdig is en heerlijk is om rond te struinen als je een beetje een voorliefde hebt voor koken en (op)eten.

Tonijn Culy
Bij het zien van dit gerecht, wist ik eigenlijk al meteen dat ik wilde maken. En nog liever, opeten. Het bevat ongeveer alles waar je mij midden in de nacht voor wakker kan maken. Dus er bestond ook geen twijfel over om het, in het eerste
‘ vrije’ weekend (na al het klussen) te gaan maken.

Voor deze avond heb ik alle inkopen bij de visboer gedaan (het volgende gerecht werd namelijk Mosselen Thai Style, om in het thema te blijven). Bij een rauwe bereiding van vis haal ik het altijd op de markt of bij de visboer. Bij de supermarkt kan ook, maar de kans is aanwezig dat het minder vers is. In dat laatste geval, zou ik bij twijfel in dit geval de tonijn even kort aanbakken in de (gril)pan.

Bereidingswijze

Verwarm de papadums 3 minuten lang voor, in een voorverwarmde oven (180C). Ondertussen maak je de wasabi mayonaise klaar door de twee ingrediënten met elkaar te mixen. Mijn vriend houdt van een wasabi orgasm (zo heet het echt!!) dus in mijn variant ging een halve tube wasabi en een klein beetje mayo. Maar doe het gerust naar eigen smaak ;).

Snij de tonijn in reepjes en leg deze samen met de wakame, wasabi mayonaise en ingelegde gember klaar op het aanrecht.

Als de papadums uit de oven komen kunnen ze belegd worden. Eerst een laag wakame en daarna de tonijn. Verdeel de gember over de tonijn en als laatste kan de wasabi mayonaise eroverheen. Ik ga de volgende keer wel een spuitzak gebruiken want nu leek de mayonaise er toch een beetje opgekwakt, wat niets afdoet aan de smaak, maar het ook wil ook wat.. Toch?

Ingrediënten (voor 2 personen)

200gr verse tonijn
2 papadums
Bakje wakame
Beetje wasabi
Beetje mayonaise
Beetje ingelegde gember

 

Advertenties

One thought on “Aziatische pizza met verse tonijn

  1. Pingback: Overheerlijke Thaise Mosselen | shalovesfood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s