5 tips voor een perfect weekendje Brussel

Bij een stedentrip kwam Brussel op de een of andere manier nooit naar voren als must-do. Ik ben er in het verleden een aantal keer geweest, maar was er nooit echt over te spreken. Tot nu. Brussel is echt heel erg leuk! Een van de leukste dingen aan Brussel is dat je er echt even tussenuit bent. Naast het feit dat iedereen Frans spreekt (maar wel soms Vlaams/Nederlands begrijpt) heeft de stad een wereldse uitstraling door alle hoogbouw en de oude cultuur. En je kunt er perfect shoppen en heerlijk eten. Ik heb hieronder 5 tips opgeschreven die jouw weekendje weg  helemaal compleet maken.

Nachtje weg

Het was mijn verjaardagscadeau aan mijn beste vriendin om een nachtje weg te gaan zodat we even in alle rust, compleet los konden gaan om non stop te shoppen (ja, ik had echt zin in Sex and The City style shopping). En een nachtje weg is perfect, want je kunt al je eventuele aankopen overdenken om ze vervolgens toch gewoon te kopen :). Ons hotel “Le Berger” had ik geboekt via yourlittleblackbook.me. De ligging is perfect. Zo’n 20 minuten lopen naar de Grote Markt. Met rondom het hotel ook meer dan genoeg winkels, eettentjes en barretjes.

JAT

Vlakbij ons hotel (in de buurt van Naamsepoort) zit een heerlijke plek om te lunchen: JAT. Het is een grote lunchroom met een frisse uitstraling door alle ramen die rondom het gebouw zitten. Je kunt kiezen om buiten op het terras te zitten of lekker binnen weg te zakken in een van de lounge stoelen, maar je ziet ook veel mensen werken aan lange banken met kleine (eenpersoons)tafeltjes.

JAT

 

JAT

Ze hebben een To Go afdeling waar je alles diverse gekoelde producten kunt pakken en direct kunt afrekenen. Maar wij kozen voor een rustige lunch en zijn neergeploft in een van de stoelen met een heerlijk wortel-appel-gembersapje. Het prijsverschil tussen binnen eten en to go meenemen is aanzienlijk. Zo betaal je voor een bagel €3, – meer als je deze binnen opeet. Maar goed, als je kiest voor de kip, roomkaas, aubergine en truffel bagel dan is deze het geld meer dan waard. Werkelijk verrukkelijk. Verder hebben ze superveel verse sapjes en goede koffies.

OR Coffee Roasters

Ben je een echte koffieliefhebber, loop dan door richting het luxere winkelsegment in de binnenstad. Naar OR Coffee Roasters. Deze twee verdieping tellende koffiebar roostert zijn eigen koffiebonen en zet de allerlekkerste espresso.

Noordzee

Ben je al toe aan een wijntje met een hapje? Loop dan de straat van OR uit. Na een paar minuten sta je op een pleintje waar je af kan slaan naar rechts en daar zit Noordzee. Een te gekke plek waar iedereen met een bord vis en een glas wijn buiten staat te kletsen/borrelen. Zoiets als dit heb ik in Amsterdam nog niet gezien en zou in onze stad niet misstaan. Zo gezellig!
Helaas waren de rijen enorm en was onze winkeldrang sterker, dus ik heb het niet kunnen proeven (en wel een beetje spijt van).

Cowfish

Qua restaurants heeft Brussel uiteraard veel keuze. Maar wij hebben specifiek gezocht naar iets in de buurt van ons hotel. We kwamen uit bij Cowfish. En wat een goede keus zeg. Het eten was subliem en de ambiance super. Het oogt wat luxer dan het gemiddelde Belgische restaurant, maar is toegankelijk voor iedereen.

Cowfish
De kaart biedt keuze uit 3 verschillende menu’s:
2 appetizers+ 1 cowfish (2+1)
1 appetizer + 1 cowfish + 1 dessert (1+1+1)
2 appetizers + 1 cowfish + 1dessert (2+1+1)

En omdat wij na een dagje winkelen behoorlijk hongerig waren en de gerechten op de kaart er zeer smakelijk uitzagen, kozen wij voor de laatste optie.
De voorgerechtjes hebben het formaat van een tapas hapje en omdat wij alles  altijd willen proeven hebben we ze alle vier gedeeld. Wij kozen voor; vitello tonato, crab cakes, Japanse beef sashimi en de ceviche.
Stuk voor stuk waren ze erg lekker. Vooral de Japanse beef sashimi en de vitello tonato sprongen er uit.
Bij het hoofdgerecht was het ieder voor zich. Ik koos voor de eend en Marieke voor de coquilles. Beiden waren heerlijk, alleen vond ik het jammer dat er bij mijn gerecht een beetje droge sla in een kommetje zat. Het was helemaal niet aangemaakt met bv. olie en azijn, waardoor het er een beetje treurig bij lag. De coquilles smaakte (buiten een ietwat overheersende pepersmaak) goed.
Toen kwam het dessert. Eerlijk, we waren al bijna bij het punt aangekomen van *burp*, maar deze twee konden we niet laten staan. Black Label Chocolate (chocolade kan niet missen) en Citrus Fire. En ja, het wordt een beetje eentonig, maar ook deze twee waren heerlijk. Ik heb zelfs het bakje uitgelikt…

Cowfish eend JAT coquilles

Eenmaal buiten, zag ik aan de overkant een burgerbar met dezelfde naam. Erg jammer dat we die niet meer hebben kunnen uitproberen. Voor de volgende keer.

Bar Loft

Steek je het straatje door dan kom je weer uit in hetzelfde straatje van JAT.
En kan je de avond afsluiten met drankjes bij Bar Loft. Een leuk barretje met een industrieel karakter, waar je zowel binnen als buiten op het verwarmd terras kan genieten van een Belgisch biertje, een G&T of een lekkere cocktail.

Belgisch Bier Leffe

Heb jij nog tips voor Brussel? Deel ze hieronder, ik neem ze dan mee bij mijn volgende citytrip!

Advertenties

2 thoughts on “5 tips voor een perfect weekendje Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s